۵ درس کارآفرینانه از نقش زاکربرگ در رشد فیسبوک
مشاوره،اجراء و نظارت -----ISSR,SSQR,ISO9001,IATF16949
۵ درس کارآفرینانه از نقش زاکربرگ در رشد فیسبوک
تاریخ : پنج شنبه 2 ارديبهشت 1395
نویسنده : RmZiRn

همین چند سال پیش اوضاع فیسبوک چندان خوب نبود. عرضه ی اولیه ی سهام این شرکت فاجعه بار بود و مشخص شد استراتژی آن در قبال موبایل نیز نابسامان است. جالب اینجاست که در آن دوران حرف و حدیث ها حاکی از مناسب نبودن زاکربرگ برای تصدی سمت مدیرعاملی این شرکت بود.

البته بعدها مشخص شد تمام اینها صرفاً یک قدم مهم دیگر برای موفقیت چشمگیر فیسبوک بوده است. هرچه باشد امروز شرکت یادشده با ارزشی بالغ بر ۳۰۰ میلیارد دلار یکی از با ارزش ترین شرکت های جهان محسوب می شود.

با این حساب چه درس های کارآفرینانه ای از موفقیت فیسبوک می توان گرفت؟ برخی از مؤسسین کسب و کار نقطه نظرات خود را در این باره با دیگران به اشتراک گذاشته اند که در ادامه آنها را از نظر خواهید گذراند.

۱- «رفاقت را از کسب و کار جدا کنید»

کریستن گلداشتاین، مؤسس و مدیرعامل می گوید: «درس مهمی که هر مؤسس کسب و کاری می تواند از زاکربرگ بگیرد توانایی او در جدا کردن کسب و کار از رفاقت است. زاکربرگ وقتی به این نتیجه رسید که شرکایش دیگر ارزشی به فیسبوک نمی افزایند بلافاصله ابتکار عمل را در دست گرفت و آنها را از این مجموعه جدا کرد. البته بسیاری از مؤسسین و مدیران عامل وفاداری خود به دوستی هایشان را بالا تر از نیازهای شرکتشان می دانند. اما آن چیزهایی که تیمی را در همان مراحل اولیه از بقیه متمایز می کند، یعنی چابکی و مسئولیت پذیری، دقیقاً همان چیزهایی هستند که ممکن است با چند برابر شدن کسب و کار از دست برود. تبدیل شدن اعضای تیم مؤسسین به مدیرانی ذره بینی، باقی اعضای تیم را نیز تضعیف می کند؛ آنها می توانند مانع از رسیدن شرکت به موفقیت های بیشتر شوند. زاکربرگ و فیسبوک خود را از این سرنوشت نجات دادند».

۲- «سریع حرکت کنید و بازی را بر هم بزنید»

مائوریس موسکویچی، مؤسس و مدیرعامل، می گوید: «این چند کلمه ی ساده به بهترین نحو فلسفه ی منحصر به فردی که باعث شد فیسبوک در آن واحد به نوآوری های شگفت انگیز و رشد قابل توجهی دست پیدا کند را در خود جای می دهند. علی رغم اینکه اکثر شرکت ها تلاش های خود را متوجه حفظ شرایطی می کنند که پایه ی موفقیت اولیه شان بوده، زاکربرگ به این نتیجه رسید که بر هم زدن شرایط موجود برای ادامه ی روند تحولی فیسبوک ضروری است. این با احراز ضرورت گرایش به موبایل برای آینده ی فیسبوک، نتیجه ی فوق العاده درخشانی برای این شرکت در بر داشت».

۳- «راز موفقیت اضافه کردن نیست، بلکه حذف اضافات است»

کریستین تورلیکا، مؤسس و مدیرعامل می گوید: «پلتفرم HouseSYSTEM یکی از رقبای فیسبوک در هاروارد بود. آرون گرین اسپن، مؤسس آن، می خواست با زاکربرگ همکاری کند. به گفته ی گرین اسپن، زاکربرگ اینطور پاسخ داده بود که این همکاری بیش از اندازه مفید است و کارهای بیش از اندازه زیادی با آن می توان کرد. هنگام ساختن یک محصول، لازم است تنها چیزهایی را به آن بیافزاییم که برای گروهی کاملاً تعریف شده از کاربران ضروری باشند. تبدیل کردن محصول به کابین هدایت هواپیما با کوهی از تنظیمات مختلف و امکان هر نوع دستکاری ممکن، در بهترین حالت باعث عدم تمرکز محصول می شود و در بدترین حالت محصول شما را نابود خواهد کرد».

۴- «بزرگ بیاندیشید، کوچک شروع کنید»

مت چیسن، مؤسس و مدیرعامل در این باره می گوید: «زاکربرگ فیسبوک را با بازار هدفی واقعاً کوچک و در دسترس به راه انداخت. او سپس با رشدی چند برابری پا را از کاربران اولیه ی خود فرا تر گذاشت، و آن را به طور گسترده عرضه کرد. این حرکتی بسیار اساسی، و برای تبدیل کردن فیسبوک به پلتفرم فوق العاده ی امروزی بسیار حیاتی بود که از فلسفه ی بزرگ بیاندیش و کوچک آغاز کن تبعیت می کرد. با جمع کوچکی از کاربران اولیه شروع کنید و سپس گسترش بیابید».

۵- «ارتباط خود را با محصولتان حفظ کنید»

کریگ سونسراد، مدیر ارشد بازاریابی نیز در این باره می گوید: «به نظر می رسد مارک زاکربرگ هیچگاه از محصول فیسبوک فاصله نگرفته است. چه مدیرعامل باشید چه مدیر ارشد بازاریابی یا کارآموز، فارغ از نقش خود، لازم است درک عمیقی از محصول مورد نظر داشته باید. این انس با محصول باعث می شود هر کسی به انجام کار خود به نحو احسن متعهد باشد. از طرف دیگر شما را با آنچه کاربرانتان به آن نیاز خواهند داشت آشنا می کند».

 



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: ادبی , دانستنی ها , آموزش , ,
برچسب‌ها: مجله ی ادبی , سخنان ماندگار , ۵ درس کارآفرینانه از نقش زاکربرگ در رشد فیسبوک ,
مطالب مرتبط با این پست
» به خدا عشق به رسوا شدنش می ارزد
» سیستم نوبت دهی اینترنتی کلینیک شیخ الریس تبریز
» ﺩﻟﺨﻮﺷﻢ ﺑﺎ ﻏﺰﻟﯽ ﺗﺎﺯﻩ ﻫﻤﯿﻨﻢ ﮐﺎﻓﯿﺴﺖ
» دلیل بسیار جالب اختراع شطرنج!
» صد و چند نکته فرهنگ شهروندی به زبان خیلی خیلی ساده
» اینفوگرافیک : طالع بینی شکل پاهای شما
» چیزی به اندازه استحکام شخصیت مقدس نیست
» فواید آب سرد برای پوست
» ضرب المثل ایرانی
» درختی که ۴۰ نوع میوه‌ می‌دهد+ تصویر
» من وتو
» عکس نوشته های عاشقانه و احساسی
» آموزش لغو عضویت در گروه های یاهو
» 11 نکته‌ای که باید قبل از ارسال هر ایمیل به آن توجه کنیم
» درس هایی که تا پیش از 20 سالگی باید یاد می گرفتید
» بیایید با فرهنگ شویم ! قسمت دهم
» داستان کوتاه/ زنجیر عشق
» داستان کوتاه / مولانا و شمس
» "حکایت یک ویرگول" از احمد شاملو
» داستان‌ کوتاه / هاچیکو ماجرای سگ دوست‌داشتنی
» خواص و فواید جادویی برخی از انواع تخمه ها
» قدرت باور ها
» گزیده ای از جملات زیبا و ماندگار از بزرگان-1
» گزیده ای از جملات زیبا و ماندگار از بزرگان-2
» گزیده ای از جملات زیبا و ماندگار از بزرگان-3
» کم کردن حجم موزیک
» خواندنی
» به کسی جسارت نکن...
» پیامک های مناسب برای تبریک "عید سعید فطر"
» بهترین دوربین های ۲۰۱۴
» برنامه های ضروری ویندوز (۱)
» برنامه های ضروری ویندوز (۲)
» برنامه های ضروری ویندوز (۳)
» برنامه های ضروری ویندوز (۴)
» برنامه های ضروری ویندوز (۵)
» برنامه های ضروری ویندوز (6)
» چگونه گالری تصاویر بسازیم؟
» نکاتی برای عکاسی بهتر
» آموزش اشتراک گذاری در یک شبکه2
» آموزش اشتراک گذاری در یک شبکه
» کیلاً بغیر ثمنٍ لو کان له وعاء
» حراج گنج
» نرم افزار طراحی برنامه زمانی مدارس aSc TimeTables v2014.11.12
» چگونه از "فلش مموری" خود مراقبت کنیم؟
» با عکس‌هایتان جادو کنید!
» 15 نشانه سرطان که آقایان نادیده می گیرند
» نشاط با دارچین
» ۵ تا علامت که نشون میده وقتشه کارتون رو عوض کنید
» تقویم محتوا چیست و چگونه تدوین می شود؟ (به همراه نمونه)
» آیا می‌شود بدون صرف هزینه و وقت زیاد، طراحی وب را یاد گرفت؟ (قسمت اول)

آخرین مطالب

/
بسم الله الرحمن الرحیم، وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ ♥♥♥♥♥ اللّهـُمَّ صَـلِّ عَلے مُحَـمَّد ﷺ وَ آلِـ مُحَـمَّد ﷺ وَ عَجِّـلْ فـَرَجَـهُم ♥♥♥♥♥ به نام خدایی که ماهی کوچک قرمز را محتاج دریای بی کران آبی کرد... ♥♥♥♥♥ رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا (80/اسراء) پروردگارا ! مرا در هر کاری به درستی وارد کن و به درستی خارج ساز واز جانب خود برایم حجتی یاری بخش پدید آور ! ♥♥♥♥♥ اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً و َناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً ♥♥♥♥♥ اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ *(۲۵۵)* لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ *(۲۵۶)* اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ *(۲۵۷)*..... صدق الله العّلی العّظیم ♥♥♥♥♥ اللَّهُمَّ صَلِّ علی ، علی بْنِ موسي الرِّضَا مرتضي الامام التَّقِيَّ النَّقِيَّ وَ حُجَّتِكَ علی مِنْ فَوْقِ الارض وَ مَنْ تَحْتِ الثري الصِّدِّيقُ الشَّهِيدُ صلاه كَثِيرُهُ تامه زاكيه متواصله متواتره مترادفه كَأَفْضَلِ ماصليت عَلَيَّ أَحَدُ مِنْ اوليائک... پرودگارا، ‌ بر علي بن موسي الرضاي برگزيده ،‌ درود و رحمت فرست . آن پيشواي پارسا و منزه و حجت تو بر هر كه روي زمين و زير خاك است. بر آن صديق شهيد درود و رحمت فراوان فرست، ‌درودي كامل و بالنده و از پي هم و پياپي و پي در پي، ‌همچون برترين و درود و رحمتي كه بر هريك از اوليائت فرستادي. ♥♥♥♥♥ خیالت راحت ! من همان منم ؛ هنوز هم در این شب های بی خواب و بی خاطره، میان این کوچه های تاریک پرسه می زنم اما به هیچ ستاره ی دیگری سلام نخواهم کرد.. ♥♥♥♥♥ سکوتم را نکن باور..... من آن آرامش سنگین پیش از مرگ توفانم..... من آن خرمن ..... من آن انبار باروتم...... که با آواز یک کبریت آتش می شوم یکسر.... ♥♥♥♥♥ 09141050409